19.00-21.00 #hacktalk16Wat is er nu weer gehackt, gelekt of gefixt? Bij Hack Talk bespreken we elk kwartaal de achtergronden bij cyberellende in het nieuws. Onafhankelijk, diepgravend en met een flinke dosis Rotterdamse nuchterheid. Oftewel: niet lullen maar patchen. Presentatie: Chris van ’t Hof, VJ Pleun Gremmen en live muziek van Bruno Ferro Xavier da Silva en Philipp Ernsting. Hier alvast de eerste items. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Studenten van het Security Lab van de Hogeschool Rotterdam streden tijdens Final Hack in negen teams om het beste prototype. We kunnen alvast verklappen dat de Drone Raptor technische de beste was en de B-locker het meeste markt potentieel heeft. Wat hebben ze gebouwd en wat doet hun ding?
Kicken boek: Sandworm van Andy Greenberg (november 2019). Hij beschrijft hoe de Russen met de meest gruwelijke malware de Oekraïne saboteren. Ver van je bed? Nee, hun NotPetya heeft ook de Rotterdamse haven in 2017 voor een groot deel dagenlang platgelegd. Kom aan tafel bij Chris om te vertellen wat je zelf vindt van dit boek.
Citrix Servers bleken zo kwetsbaar dat iedereen op afstand accounts kan aanmaken in kantoornetwerken. Onderzoekers van het Security Meldpunt van DIVD scanden heel Nederland en hebben deze gemeld bij degenen die het konden fixen. Mag dat wel? En heeft het geholpen?
Sinds januari is het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure, oftewel DIVD, van start gegaan met het scannen van het internet naar veelvoorkomende kwetsbaarheden. Wereldwijd. Dit zijn vrijwilligers die maar een doel hebben: het internet veiliger maken. Hoe gaan ze te werk en wat vinden ze?
En...nog meer onderwerpen komen eraan...

Meld je aan. Toegang is gratis. Dat kan dankzij steun van drie organisaties die net als wij graag vrij onze kennis delen over cyber security. Dus, met dank aan: