19.00-21.00 #hacktalk15 content src= "crowd"

Alweer de laatste aflevering van dit seizoen : ( Dan doen we altijd iets bijzonders. Het thema is dit keer ... geen thema. Iedereen kon namelijk zelf een item indienen, oftewel crowd sourced, wat heeft geleid tot dit onsamenhangende programma met bekende en nieuwe gasten aan tafel:

CISO, SIEM, SOC ... WTF? RTFM! In cyber security is er nogal wat onbegrijpelijk jargon. Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie van Nederlandse cyber security bedrijven, heeft daarom vanuit de Cyber Security Alliantie een woordenboek gemaakt. Samen met directeur Petra Oldengarm leggen we de eerste resultaten voor aan het publiek.
Wido Potters over Abuse.io, een open source platform waarmee je misbruik, zoals spam en botnets in je netwerk, kunt rapporteren, analyseren en delen.
Kees Neggers is een van de sleutelfiguren die het internet groot hebben gemaakt, vanuit organisaties als Surfnet, AMS-IX, RARE/TERENA, RIPE NCC, ISOC en ISOC.nl. Hij staat daarom ook als 'pioneer' in The Internet Hall of Fame. Maar, hoe mooi internet ook is, er gaat ook veel mis omdat het niet ontworpen was voor wat we er nu mee doen. Aldus: stel dat we opnieuw zouden beginnen met internet, wat zouden we nu anders doen?
Cyberstalking is erg naar en slachtoffers durven er meestal niet over te spreken in het openbaar. Saskia wel. Ze vertelt haar verhaal om anderen die er ook last van hebben te helpen er iets tegen te doen.
Niemand weet wie er ooit mee is begonnen, maar iedereen heeft het erover. Er gaat ook geen cyber security congres voorbij of je ziet ze wel: virtual boxes. We praten hierover met Edwin van Andel, CEO van Zerocopter.
Finalhack.py is een hack challenge van de Hogeschool Rotterdam. Vier teams hebben een prototype security applicatie gemaakt en gepresenteerd. Tijdens Hack Talk maakt de jury bekend welk prototype het beste is, erin is geslaagd anderen aan te vallen en zich het best heeft verdedigd.
Tagology is typisch weer zo'n idee van Chris dat waarschijnlijk niet gaat werken. Zowel, dan wordt dit de universele taal voor machines en mensen over de hele wereld.

Meld je aan, want we zijn meestal volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Toegang is gratis. Dat kan omdat we gesteund worden door organisaties die net als wij graag kennis delen over cyber security. Dus, met dank aan: